fbpx
klik om inzoomen mogelijk te maken
Loading Maps logo
Filters

Geen Djs of live music meer bij Beach Clubs op Ibiza

door Ibiza Estates
10 augustus 2017
Category:   Nieuws

Al langere tijd probeert Ibiza haar image te veranderen. Het party eiland wil meer gezien worden als luxueuze vakantie bestemming voor de upperclass. Dit jaar alleen al is het eiland verschillende veranderingen ondergaan wat het nachtleven beperkt in haar doen.

Aan het begin van de week heeft de gemeente van San Jose aan 16 van de populairste strandtenten op het eiland, onderanderen Blue Marlin, Bora Bora en CBBC, verkondigd dat zij niet langer Dj’s of live performance optredens mogen te hebben.

Voor de strandtenten is dit slechte nieuws alleen een aaneenknopen van een reeks aan slecht nieuws wat zij gekregen hebben dit jaar. Zo werd vorige week een verordening van de geluidsrestricties ingevoerd en werd het reglement over het geluidsniveau  verlaagd van 85db tot 65db. Deze regeling moet voorkomen dat het geluid niet over grenzen gaat. Volgens de gemeente zijn strandtenten geen clubs en moeten de publieke stranden toegankelijk blijven voor ieder soort publiek in plaats van dat deze overgenomen worden door de beschonken feestelijke feestgangers.

De ondernemers van de strandtenten hebben een periode van zes maanden om zich aan de nieuwe wetgeving aan te passen. Dit zal dus betekenen dat volgend seizoen op Ibiza er al een duidelijk verschil te zien zal zijn.

Voor de ondernemers die zich niet aan de nieuwe regeling houden, zullen sancties uitgedeeld krijgen tussen de 15.000€ en 300.000€.

Deze nieuwe regeling zal voor vele strandtent eigenaren die hun concept gebaseerd hebben en hun publiek trekken via optredens van bekende Dj’s een harde impact hebben. Er is nog niet bekend hoe ze zich hierop zullen aanpassen maar Ibiza kennende is er altijd wel een weg.